Във връзка с появилата се информация за един положителен случай на коронавирус на работничка в „Арсенал“, информираме, че това е първият случай за 6-те месеца от обявяването на пандемичната обстановка от коронавирус у нас до този момент, благодарение на безпрецедентните мерки за сигурност, които се прилагат в дружеството.

Не е карантиниран целият цех, където е установен случаят, а само 26 души от една бригада, което представлява едва една шеста от целия състав на цеха.

По инициатива на ръководството на „Арсенал“ на работничката с установен положителен тест за COVID-19 ще бъде направен повторен PCR-тест в друга независима лаборатория. На останалите 25 работници към момента не е необходимо да се прави изследване с PCR-тест. Работничката и всички контактни с нея са под карантина в домашни условия.

Цялото помещение, където е установен случаят, е многократно дезинфекцирано. Спазени са всички предписания на РЗИ-Стара Загора.

От самото начало на пандемията на 13 март т.г. до днес в „Арсенал“ АД се прилагат изключително строги мерки за сигурност против разпространението на коронавирус. На порталите на „Арсенал“ вече шести месец непрекъснато работят термокамери. Задължително е носенето на предпазни маски навсякъде в дружеството, извършва се неколкократна дезинфекция на всички помещения, на всички повърхности и места, които се докосват или ползват от работниците и служителите. На всички работещи в "Арсенал" са раздадени хиляди предпазни маски за многократно ползване и тонове индивидуални дезинфектанти и продължава да се раздават такива лични предпазни средства.

В дружеството са въведени безпрецедентни мерки за сигурност в местата за обществено хранене, на входно-изходните портали, в работните и санитарните помещения, в общите части. Всеки ден задължително се дезинфекцират и автобусите, с които се превозват арсеналските работници и служители в завода до съседните населени места в общината, както и до Стара Загора.

Контролът в „Арсенал“ ще продължи при въведените строги предпазни мерки, както досега. Призоваваме арсеналци и след работното време да спазват противоепидемичните мерки.