Вяра, надежда и любов за майсторите на "Калашников"

150 майстори на прочутия Автомат „Калашников“ се радваха днес по време на ветеранска сбирка, на възвръщането на старата слава на казанлъшкото стрелково производство, чиято марка десетилетия наред е арсеналският Завод 1.

Нови 500 души предстои да се назначат на работа в завода, който произвежда от-до българските калашници – автомат и картечница, както и родните РПГ –та, СПГ-та, подцевни гранатомети и 60-милиметрови минохвъргачки, информира директорът Завод 1, инж. Динко Кюмюрев.

За година и половина в завода, който е част от структурата на „Арсенал“ АД в Казанлък, са дошли на работа 500 души. Така, е два 1 100 в началото на 2015-та, днес арсеналските стрелковици наброяват повече от 1 600 души. Новата работна сила е необходима за да се отговори на потребностите от разширяването мащаба на производството, в изпълнение на договорените фирмени поръчки в последно време, обясни за „За Казанлък“, директорът на Завод 1, инж. Динко Кюмюрев.
Увеличението на обема на промишлената продукция в завода върви успоредно с неговото технологично обновление, информира още той. В Завода, като част от цялостната фирмена политика на ръководството на дружеството, тече процес на преоборудване. Част от новите машини са доставени и работят, за други предстои, трети сега се договарят за закупуване. Идеята на ръководството на „Арсенал“, чийто изпълнителен директор Николай Ибушев, също израства като професионалист в Завод 1, е да се осигури ново модерно оборудване, което да гарантира по-висока производителност на труда в условията на натоварен производствен график за изпълнение на поетите от фирмата договорни ангажименти.
На ветеранската среща на Завод 1 поздрави към бившите си колеги, вече пенсионери, поднесоха лично техническият директор на „Арсенал“ АД, Христо Стрешков и ръководителят на отдела по техническо развитие и иновации във фирмата, Владимир Чучумишев. Личните поздрави към ветераните на изпълнителния директор Николай Ибушев, поднесе зам.директорът Стрешков.
Минута мълчание за онези, които вече не са сред своите колеги, изпълни залата на ресторант „Капитал“ след призива на Чучумишев.
Развитието на Завод 1 от 2015-та година до сега, както и бъдещото, осигурено от договорените поръчки за изпълнение, даде повече надежди за бъдещето на любимата им фирма, на ветераните от Завод 1. Срещата се организира за четвърти път от ръководството в лицето на директора инж. Динко Кюмюрев, Инициативен комитет и заводската организация на КНСБ.
"Без оптимизъм не може да се работи, както не може да се работи и с „няма“ и „не може“, откри пред "За Казанлък" една от мениджърските си тайни, директорът на Завод 1, Динко Кюмюрев, който сподели лично с много от ветераните – участници в срещата, днешните проблеми и успехи на Завод 1. И някак, не случайно, много от спомените и думите за бъдещето на ветеранската среща днес бяха за повече вяра, любов и надежда за бъдещето. Не само личното, но и общото - арсеналско. Което няма как да мине без хората, които ежедневно професионално градят и отстояват българската марка на прочутите калашникови стрелкови оръжия.