Вместо празничен купон, в Механотехникума спретнаха истинска мозъчна атака с Коледно математическо състезание. За пета поредна година състезанието се провежда в ПГ „Иван Хаджиенов” в навечерието на Коледно-новогодишните празници и зимната ваканция под ръководството на преподавателката по математика Добринка Терзиева. Три отбора с по трима състезатели – във всеки отбор участва по един ученик от 7 или 8 клас от Механотехникума, от училищата„Св. Паисий Хилендарски” и „Кулата”, премериха сили в три кръга. Отборите се различаваха по тениските - бели, зелени и червени, като националното знаме.Задачи от времето на баба и дядо, задачи от света на приказките и забавна геометрия решаваха състезателите, а докато те се мъчиха над листовете, всички останали ученици трябваше да отговарят на загадки, да решават логически задачи като тази на емблематичния инспектор Стрезов, да наблюдават опитите на своите връстници, които показаха химически вулкан и химически хамелеон.

Журито, съставено от членове на клуб „Архимед” към Механотехникума, отсъди строго, но справедливо първото място на зеления отбор, който събра максимума от всички възможни точки – 18. Отборът победител бе в състав Константин Дзанев от 8 клас на ПГ „Иван Хаджиенов”, Александра Буглова – 7 клас от "Св.Паисий Хилендарски”, и Димитър Коджаманов - 7 клас от „Кулата”. Само с по една точка разлика след тях се подредиха останалите два отбора.

Състезателите получиха грамоти, а накрая всички присъстващи ученици и учители изтеглиха късметчета от коледната погача и се почерпиха с бонбони.