Да се изработи Визия за Бузовград са поискали жители на селото по време на среща с общински съветници от БСП в Казанлък и народният представител Донка Симеонова.

За проведената среща съобщават от Пресцентъра на Областния съвет на БСП.


Според местните жители, Визията трябва да бъде основата за една дългосрочна програма за развитие на селото, с която да се отиде на избори за кмет през 2019 година.
Бузовградчани искат промяна в селото си: по думите им, "вода, канализация, асфалтирани улици, поддържани градинки, велоалея, спортен клуб, видео наблюдение и т.н"
Те са настояли за спешни мерки по отношение на местното читалище, което се руши подръжка на стадиона в селото и обезопасяване на речното корито.
Според тях проблемите били известни, от години, но нямало решения.
По време на срещата бузовградчани са почели и 90-та годишнина на най- възрастния социалист и общественик в селото - Тенчо Тотев.
В казанлъшкото село депутатът и съветниците от БСП отговориха на множество въпроси, повечето от тях бяха свързани с общинската политика.
Дискутирани са и въпроси от дневния ред на Парламента, касаещи данъчната и социална политика, както и пенсионната реформа.