„Вери Пери“ диктува модата в цветовете през 2022

Специалисти от американския Институт по цветовете "Пантон" определиха главния цвят за 2022 година, съобщи организацията на сайта си. Това е цветът с име PANTONE 17-3938 Very Peri. Цветът е чисто нов. Той има изключително живи синьо-лилави нюанси с енергизиращи нотки на виолетово и червено във вибриращата си плътност. Компанията прави такъв избор за първи път от 22 години, откакто за първи път обяви цвят на годината през 2000-та. Вместо да избират от огромния набор от нюанси, специалистите от института решават да създадат изцяло нов цвят, който да отразява шеметно динамичните времена, в които светът живее днес. С този избор Pantone нарушават традицията и избират цвят, който символизира безпрецедентните времена на промени, в които светът се намира.

"Комбинирайки качествата на синьото, но в същото време с виолетово-червени оттенъци Пантон 17-3938 "Вери пери" символизира енергично, радостно настроение и динамично присъствие, което насърчава смелото творчество и въображение," обясниха избора си специалистите.

Според колористите, можете да включите цвета на 2022 и в спалнята, банята, кухнята. Very Peri може да бъде добавен успешно и в личната визия. Аксесоарите и акцентите в облеклото, съдържащи цвета на 2022 година ще ви носят късмет, ще направят аурата ви наситена и по-осезаема, ще ви направят забележителни. Можете да използвате този динамичен цвят в шалове, шапки, елементи в косите, като основна част от облеклото или в добавка към връхната ви дреха. Идеите са много. От вас зависи да включите креативността си на пълни обороти.

Институтът по цветовете „Пантон“ създава бои за модната и козметична индустрия, строителството, текстилната промишленост и други сектори. Известен е с едноименната система за съответствие на цветовете. Специалистите от института избират водещия нюанс на базата на това, което вече е използвано в модата и вътрешния дизайн, както и на прогнозите за траен интерес.