Венец и видео уроци за патрона на Хуманитарната гимназия

Представителна група от трима ученици поднесоха венец пред паметника на светите братя Кирил и Методий в двора на Хуманитарната гимназия в Казанлък, носеща името на двамата равноапостоли. Въпреки ограниченията, наложени от ситуацията с пандемията тази година, патронният празник на училището, който се отбелязва на 11 май, преминава в своеобразна тържественост.

Видео уроци и представяния, свързани с тематиката на днешния ден, са включени в програмата на учебните часове, които се провеждат дистанционно, каза за zakazanlak.bg директорът на ПХГ "Св. св. Кирил и Методий" Румена Петрова. Най-интересното в случая, че празничните материали са подготвени от самите ученици, които са приели присърце задачата, свързана с патрона на училището.

На 7 ноември 1883 г. в сърцето на България разтваря врати едно светилище на духа, гордостта на поколения казанлъчани – Казанлъшкото педагогическо училище. През годините то става част от новите духовни хоризонти на българския национален живот. Стотици негови учители и ученици записват имената си в културната история на България. Днес Профилирана хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий” наследява неговите свещени традиции.