Националната кампания „Великден за всеки“ - „Дари празник на баба и дядо“ се провежда под патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова.

Целта на инициативата е да бъдат подпомогнати с ваучери на стойност 20 лева най-нуждаещите се пенсионери, които с малко надвишават пенсиите от 300 лв. и това е причината да не получат еднократната допълнителна сума от 40.00 лв. /великденските добавки/ за месец април 2016 г.
Средствата се набират по банкова сметка в СИБАНК, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е - Български червен кръст (БЧК).

IBAN: BG03BUIB98885029906100
Банков код: BUIBBGSF

Изрично условие на кампанията „Великден за всеки“ е, при попълване на платежното нареждане да се посочва общината, за която се прави паричното дарение. Целта е децентрализация на набраните средства, така че да е ясно с какъв паричен фонд разполага всяко от населените места и със съответната набрана сума да се купят ваучерите за храна.

Притежатели на ваучери ще могат да пазаруват в 5000 магазина в цялата страна.
На посочения линк могат да се видят магазините, в които ще се пазарува в община Казанлък: http://www.ombudsman.bg/pictures/Търговски%20обекти(1).pdf

Партньори на кампанията „Великден за всеки“ са: БЧК, Национален алианс за работа с доброволци (НАРД), Национално сдружение на общините в България, "Български пощи", неправителствени и работодателските организации.
Лица на кампанията са Николина Чакърдъкова, Криско, Йордан Йовчев, Тити Папазов, Деси Бакърджиева, Тончо Токмакчиев, Румен Луканов.
Координатори за кампанията : http://www.ombudsman.bg/pictures/Координатори_new11.pdf

На снимката: Пенсионери от Дневен център "Стари хора" към Домашен социален патронаж - Казанлък