Народните представители ще влизат в парламента само със зелен сертификат. Това е окончателното решение след няколкочасови бурни дебати. Решението беше прието със 157 гласа "за" и 4 "въздържали се". Нямаше гласове против.

Депутатите в продължение на близо 5 часа обсъждаха условията за достъп до сградите на Народното събрание чрез зелен сертификат при извънредна епидемична ситуация. Проекторешението бе внесено от "Продължаваме Промяната" и "Демократична България".

Дебатите протекоха бурно, а след като се стигна до гласуване на трета точка, от "Има такъв народ" поискаха прекъсване, за да може парламентарната им група да обсъди процедурата, след което председателят на парламента Никола Минчев даде прекъсване в продължение на 15 минути.

Депутатите трябва да влизат в сградата на Народното събрание ваксинирани и да имат валиден документ за пълна ваксинация, да имат документ за доказано преболедуване на COVID-19, наличие на отрицателен антигенен (48 часа) или PCR тест (72 часа). Друг вариант за зелен сертификат за достъп до НС е с антитела.

Източник: DarikNews