Под стража в ареста с решение на Съда е задържан рецидивист, опитал да открадне алкохол от магазин. Това съобщават от Апелативната прокуратура в Пловдив. Мярката е по искане на Районната прокуратура – в Стара Загора.

Задържан под стража е М.Г. на 48 години, който е привлечен като привлечен като обвиняем за това, че на 27.03.2020 г., в гр. Стара Загора, в условията на опасен рецидив, е направил опит да отнеме чужди движими вещи – една бутилка уиски, една бутилка пенливо вино, една бутилка бяло вино и една бутилка ракия, собственост на другиго (търговско дружество), без неговото съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини - престъпление по чл.196, ал.1 вр чл.194 вр. чл.18 вр. чл. 29 от Наказателния кодекс., пишат още от Апелативната прокуратура.

От съобщението става ясно, че задържаният е бил в магазина, откъдето е взел четири бутилки с алкохолни напитки, които поставил в найлонова торба. При опит да напусне обекта М.Г. бил задържан и били уведомени органите на полицията.

Обвиняемият е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от общ характер, като е изтърпявал различни по вид и размер наказания. Деянието на 27.03.2020 г. е извършено в условията на опасен рецидив, като за последно обвиняемия е бил освободен от затвора през февруари 2019 г., поради изтърпяване на наказанието.

Взетата спрямо М.Г. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.