3 хиляди порции боб ще сготви за гостите и жителите на Казанлък в събота, 4-ти юни готвачът на България Ути Бъчваров.

"Гостенето" му е част от атракциите в парк "Розарим" в Казанлък, където в рамките на Празника на розата се провежда и поредното издание на изложбата „Хлябът на българина – обред, бит и вяра“. Това съобщават от Пресцентъра на Община Казанлък.

Атрактивният готвач ще сготви боба в медения си готварски
казан, който тежи 1 тон. Фантастичният фасул, който сготви за парижани
в световноизвестния голям съд за готвене сега Ути ще предложи на
казанлъчани. Като започне приготовления рано – рано сутринта, около
09,00 ч., по обед Ути ще раздаде на посетителите на „Розаруима“ да
похапнат една измежду над 3 000-те порцийки майсторски приготвен от
него фасул. За подготовката преди казана на пресните зеленчуци и
мерудии Ути вече се е договорил с местните баби, за да смогне по обед
да предложи от прословутата си гозба.

Студеният чай от рози ще бъде комбиниран с мед и много български билки
за тонус на всички гости и жители на Казанлък в празничния 4-ти юни от
програмата на Фестивала на розата 2016.