„Улицата” по Милан Христев Изложба със заглавие „Истории от улицата” представя вечер Милан Христев в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства. Вернисажът е на 10 януари от 18.30 часа в залата на музея.

Милан Христев е роден през 1963 г. в Пловдив. С фотография започва да се занимава още като ученик през 1975 г. До завършването на средното си образование всяка година печели 1-во или 2-ро място на окръжните и национални конкурси за фотография на ТНТМ. През 1985 г. завършва Техникума по полиграфия и фотография „Юлиус Фучик”. Представял е авторски колекции в Австрия, България, Гърция, Италия, Македония, САЩ, Швейцария, Унгария. През годините има участия и награди в повече от 60 български и международни общи изложби.

Милан е един от българските фотографи, които снимат непрекъснато. За колекцията си от снимки на улицата споделя кратко, че това са впечатленията, които му е предоставило ежедневието. Уличната фотография е лов на случки, едно освободено упражнение по вглеждане. Тя може би не би събрала толкова точки в актива си, летвата не би стояла толкова високо, ако с нея не се бяха занимавали години наред едни от най-добрите фотографи в света. До степен, че да се направи ненаправена вече улична фотография е наистина трудно. Но Милан Христев прави трудното запомнящо се и лесно за възприятията на зрителя.