До 10 септември 2018 г. продължава набирането на истории и разкази за дървета от цялата страна, докоснали с величието и миналото си сърцата ни.

Това съобщават от фондация "Екообщност".

Ако имате любимо дърво, под което обичате да прекарвате време с приятели и роднини; ако вековно дърво ви е впечатлило с магнетичното си излъчване по време на разходки сред природата; ако имате дърво, което е станало част от вашия жизнен път във важен за вас момент, разкажете за него и споделете историята му с всички, които обичат и ценят дърветата и мястото им сред нас.
Предложенията следва да бъдат изпращани до адрес:
Номинацията трябва да съдържа: история на дървото - описание защо това дърво е специално и заслужава да стане любимо дърво на България; поне 3 снимки на дървото в резолюция най-малко 150 dpi (като поне едната трябва да показва дървото в цял ръст и да има поне по 1 снимка във формат "Пейзаж" и "Портрет" - по отношение ориентацията при заснемане) с посочване името на автора и получено съгласие за използване на фотографията за целите на конкурса от номиниращия и от Фондация „ЕкоОбщност“; GPS координати на местоположението му; вид, височина, обиколка и възраст на дървото; както и информация за номиниращия дървото - име, населено място, възраст, адрес за кореспонденция, електронна поща, телефон за връзка.
Приемат се номинации само за дървета, които се намират на територията на България.
Дървета, които са участвали в предишни издания на конкурса, но не са спечелили в основната категория „Дърво с корен”, могат да участват в тазгодишния конкурс.
Повече информация може да се намери на сайта на фондацията. :