Трета седмица песента "Размисъл" е в класацията на БНР

За трета поредна седмица песента "Размисъл" на поп и джаз певицата от Казанлък Надя Тончева е в престижна радиокласация. Първоначално "Размисъл" бе едно от двете нови предложения на Националната седмична класация за българска поп и рок музика ТОП 20 на БНР. След онлайн гласуване, през втората седмица тя се изкачи на 7-о място. В седмицата 13-19 април, макар и да е слязла с две места и заема 9-а позиция, песента в изпълнение на Надя Тончева отново е в челната десятка.

"Размисъл" е композирана в ритъма на "боса нова", с ретро звучене, което кореспондира със стилистиката на 60-те години на миналия век. Видеоклипът също е в ретро стил – той е черно-бял и подчертава дълбоката чувственост, която излъчва песента.

"Размисъл" е плод на творческото сътрудничество между известния български пианист, композитор и аранжор Ангел Заберски и певицата Надя Тончева. Текстът е авторски на Надя и е написан по музика на Ангел Заберски. В записа на „Размисъл“ участват едни от най-изявените български джаз музиканти - Ангел Заберски - пиано, Александър Логозаров - китара, Борис Таслев – контрабас, и Стоян Янкулов - Стунджи - ударни инструменти.

„Размисъл“ може да се чуе на линка: http://top20.bnr.bg/?fbclid=IwAR3UQMvSKCbsV1LtiDrR1SzMTdXDQPlHkXvlreqEO8tP, където отново можете да гласувате за нея с кликване върху сърцето, отбелязано срещу песента и нейния изпълнител.

Надя Тончева е вокален изпълнител, пианист, аранжор и педагог. Започва своята кариера като вокалистка в първата у нас акапелна джаз формация „Траяна“, прави и някои от аранжиментите на групата. Гастролира като певица и пианистка в Швейцария, Норвегия, Гърция, Кипър, Египет, Израел, Сирия, Ливан, Канарските острови, Франция, САЩ, а в Мароко, на традиционните тържества в кралския двор концертира на една сцена с местни музикални изпълнители и мегазвездата Принс. В последните години тя присъства активно на българската концертна и клубна джаз сцена. През 2015 г. участва със самостоятелен концерт в Париж, по повод откриване на българската експозиция в "Лувъра+, а през 2019 г. концертира в Синсинати, САЩ, по покана на българската общност.

По нейна инициатива от 2015 година в Казанлък се провежда джаз фестивал. Тя е артистичен директор и на „Национална младежка джаз сцена“ в Стара Загора. През 2016 г. е удостоена с държавно отличие „Златен век" – звезда, за изключителен принос към българската култура.