19 хиляди лева са нужни на Терапевтичен център „Светулка 1“ в Казанлък за реализацията на иновативния терапевтичен проект „Да развием потенциала на всяко дете“.
Пректът включва създаване на сензорен и езиков кът, в помощ за отстраняване на говорни нарушения, специализирана терапия, насочена към развиване на комуникационните умения на децата, както и програма стимулираща езиково-говорното развитие при най- малките.

Стойността на целия проект е 22 140 лева. Дарени към момента са 3 хиляди лева, остатъка от 19 140 лева ще се набира от дарения и спомоществователство.
Мисията на терапевтичтия център „Светулка“ е помощ за деца с различни говорини и други комуникативни увреждания и проблеми, както и помощ и специализирана подкрепа на родителите на децата.
Желаещите да помогнат за каузата и реализацията на проекта в Казанлък, могат да оставят своята лепта, в специално разкритата за целта банкова сметка:


Тя е :


Банка: SOCIETE GENERALE Експрес БАНК,
IBAN: BG 10TTBB94001528230065, BIC: TTBBBG 22
Основание за плащане: Сензорен кът, в полза на Терапевтичен център "Светулка1"


Според националната статистика, всяко десето дете у нас има нарушения на артикулацията, проблеми с четенето и дори дислексия. Само в рамките на последните 10 години подрастващите с логопедични проблеми са се увеличили повече от три пъти, сочат анализите на специалистите. Ако през 2008 година проблеми с четенето и писането са имали над 6% от учениците, сега вече те са 10 на сто.

В същото време подрастващите с тежки говорни дефекти, са се утроили – от 1.7% преди 10 години на 4,4 на сто сега.

Ако не се вземат мерки навреме, се стига до обучителни трудности.