Великолепната музика на Стинг в симфоничен аранжимент ще бъде представен в един специален концерт на оркестъра на Държавна опера-Стара Загора и Военния биг-бенд с диригент кап.Цветомир Василев.

Солист е известният джаз-изпълнител Петър Салчев. Премиерата на „Sting the Opera” е на 31 януари от 19:00 часа, а поради големия интерес към концерта ще бъде повторен на 1 февруари от 19 часа.
В концерта „Sting the Opera” /буквално „ужили Операта“/ ще чуем едни от най-популярните пеcни на британската музикална легенда Стинг.

Петър Салчев е роден през 1969 год. в град Пловдив.Интересът му към музиката започва от юношеска възраст и е насочен към класическата китара.

През 1990 год. започва неговата вокална кариера, като работи и сътрудничи с "Бели, Зелени и Червени" - една от най-популярните и утвърдени джазови формации в България.През 1994 год. печели наградата за най добър млад изпълнител от “Младежка Джаз Среща” Пловдив. През 1994 год. продължава вокално-музикалното си образование в поп-джаз факултета на ДМА „Панчо Владигеров“, в класа на доц. Георги Кордов. През 1997 год. печели стипендия за магистърска програма в Бостънската Консерватория.Участник със собствени проекти във всички престижни джаз форуми в България.


През 2009 год. гръцката компания Анокато издава и проекта му с Костас Магинас – TheCall.
От 2005 г. е асистент по Пеене в АМТИИ Пловдив.


Стинг е единствената световна звезда, чиято любов към България продължава 23 години. За това време той е гостувал у нас 6 пъти, изнесъл е 7 концерта в различни локации пред около 50 000 зрители.

Гордън Матю Томас Съмнър, както е пълното име на Стинг /в превод – Жило/, е роден през 1951 година в Уолсенд, Великобритания.В средата на 70-те година става популярен като лидер на групата „The Police“, а от 1984 г. прави самостоятелна кариера. Дотолкова е свикнал с псевдонима си Стинг, че в интервю преди години признава, че не би се обърнал на улицата, ако някой го извика с рожденото му име Гордън.

Билeтитe за 31 януари и 1 февруари са в пpодажба на касите на Операта. Проектът се реализира в партньорство на Държавна опера-Стара Загора и Втора Тунджанска механизирана бригада.