Нова благотворителна инициатива подема казанлъшкият стилист Станимир Нанчев – Стенли. Верен на себе си да дарява надежда, самочувствие и воля за живот на хора в неравностойно положение, този път Стенли се е насочил към възрастните хора в социалните домове. Заедно с учениците от гимназия „Акад. Петко Стайнов”, на които той прави безплатни курсове по коафьорство, със съдействието на обществения посредник на Казанлък Гинка Щерева и с подкрепата на свои колеги фризьори и бръснаро-фризьори на 11 декември Стенли и неговият екип ще бъдат в Дом № 1 „Маргарита Асебо” в Казанлък. Напълно безплатно живеещите там възрастни хора, според желанието им, ще получат квалитетни фризьорски услуги – подстригване, бръснене, боядисване. Началото е в 8.30 часа на 11 декември. Стенли отправя покана и към останалите свои колеги от Казанлък, желаещи да се включат в благотворителната коледна акция.

Това е поредната благотворителна инициатива, която Станимир Нанчев организира. През март 2016 година казанлъшкият коафьор започна инициативата „Надеждата е красива“ за осигуряване на безплатни перуки за онкоболни жени, преминали химиотерапия. След успеха на кампанията в национален мащаб младият мъж се посвети и на каузата „Деца даряват за деца“. В тази кампания деца доброволно отрязаха косите си, за да се превърнат в перуки за техни връстници, страдащи от коварното заболяване. Стенли редовно осигурява перуки на жени с онкологични заболявания, като вярва, че дарявайки им самочувствие, им вдъхва сили да водят успешна битка с болестта.

Вече две години Стенли организира кампания да осигури напълно безплатно абитуриентски рокли, обувки, бижута, чанти и мъжки костюми на момичета и момчета, които завършват средното си образование, но нямат финансови възможности да си купят официални облекла и необходимите аксесоари към тях. Много абитуриенти в неравностойно положение се явиха на своя бал именно с облекла, осигурени от тази кампания.

Неуморният в творенето на добри дела млад мъж през февруари т.г. започна друга инициатива. В Гимназия „Петко Стайнов“, където има паралелка по фризьорство, Стенли лично води практическите упражнения на учениците и им показва последните новости в коафьорството.

Една от неговите благотворителни инициативи бе свързана и със събиране на средства за инвалидна количка на 18-годишно момче от Казанлък, за да може да се придвижва самостоятелно в града, която завърши с успех.

С поредния благотворителен проект, този път насочен към възрастните хора в социалните домове, Стенли показва, че за милосърдието и добротата няма време за почивка. Всички, които искат да се включат в коледната инициатива, могат да се свържат със Стенли и да станат част от начинанието.