Над 100 скутера, разпределени на 13 ключови позиции в Стара Загора, ще бъдат на разположение на жителите и гостите на града. Новата транспортна услуга се предлага от 28 юли 2021 г. от Lime, най-големият оператор в света на споделени електрически превозни средства.

Близо две години след навлизането на първата услуга за микромобилност в България, компанията прави инвестиция в града на липите. Lime вече развива дейност в София и Пловдив.

Скутерите са безопасни, лесни за ползване и дават възможност за бързо придвижване в градската пътна инфраструктура.

За да използват един от скутерите на Lime, потребителите трябва да изтеглят приложението, налично за Android и iOS. После трябва да създадат свой собствен профил и като последна стъпка да добавят дебитна карта за разплащане. След това те могат да намерят свободен скутер на картата в приложението и да го отключат чрез натискане на бутони сканиране на QR-код. Когато приключат с пътуването, потребителите следват инструкциите от приложението, за да прекратят карането и да паркират. Използването на електрическите скутери не се позволява на лица под 18-годишна възраст.

Цената на услугата е 1.20 лв. първоначална такса за отключване, като към нея се добавят 0,25 лв. за всяка минута каране. Очаква се средната продължителност на пътуване в Стара Загора да е около 8 минути, което общо ще струва 3.20 лв. Компанията предлага и абонаментна услуга LimePrime, чрез която се премахва таксата за отключване. Така цената на пътуването със средна продължителност от 8 минути става 2 лева.