Шескпировата пиеса „Бурята“ е премиерното заглавие на новия театрален афиш

Едно премиерно заглавие, четири детски спектакъла и още два пиеси са включени в юлската програма на „Алиоловата къща“ и афиша на казанлъшкия театър „Любомир Кабакчиев“. Всички представления ще са в „Алиоловата къща“.

На 2 юли от 11 часа е познатия детски спектакъл „Змеят и принцесите“, който ще се играе и на 23-ти. На същата дата от 21 часа е премиерата на шекспировата пиеса „Бурята“. „Бурята в морето... Бурята във взаимоотношенията... Бурята в душите... Рано или късно всяка буря утихва, но е важно как ще изглежда всеки един от нас след нея. Дали ще намерим сили да простим и да угасим пожарите в сърцата си, породени от завист, злоба и болка или ще оставим бурята да върлува и превземе бреговете на душите ни“ – с този анонс театралите презентират своята премиера. Този спектакъл може да бъде видян и на 5 юли.
На 11 и 12 юли на театралната сцена отново ще бъде представен моноспектакълът на Тодор Боянов – „Часът на твоето мълчание“. Спектаклите „Четири жени без 4G“ и „Самодива“ по Ран Босилек са на 26 и на 28 юли. В предпоследния ден на месеца, 30 юли е детската постановка „Вълчо от приказките“.
В „Алиуловата къща“ ще гостува и Театрална работилница „Магаре“, която ще представи детските постановки – „Болен здрав носи“ и „Златка, златното момиче“, съответно на 9 и на 16 юли.
На 8 юли от 19 часа в къщата ще се проведе концерт на Ангел Заберски, с участието на Стоян Янкулов-Стунджи и Борис Таслев.