Ще те носим в сърцето си !


И ще е така .


Защото няма забравими години.. които да сме изпреживели ..
Независимо какво са ни донесли те.
Добро, изпитания, любов, болест, мъчен житейски урок, късмет, пари, нови хоризонти, изключителни срещи и интересни хора, множене.

Или са ни взели: част от нас, от сърцето, посегнали са на добри хора край нас, част от комплексите ни, неувереността ни или страховете.
Или са опитомили алчността ни и озаптили злобата ни..
Те винаги са били добри. Годините ни човешки.
Независимо дали въздишаме по тях заради факта, че с всяка следваща растем, и не винаги хубавеем, или защото с тях нещо хубаво от нас си отива, или въздишаме, за да поемем въздух от нетърпение да си тръгне тази и да дойде следващата.

Новата.

Година.


Така сме устроени човеците- винаги да чакаме новото с надежда и вяра, с оптимизъм и страст.
И така следва да бъде.
Стига в тези наши човешки въздишки: от радост и споделеност, от нетърпение и очакване, от страх и надежда, да не преставаме да знаем, че всички наши години са хубави, и те са такива, каквито са, защото си ги творим и редим самите ние.
Новите ни следващи човешки житейски години.

Нижем ги с нашите мисли по добро и зло, с действията или с кършенето на пръсти, с приятелствата и предателствата, с крачките и стоенето, с делата, и с бягствата ни. С обичта и олайването, със смелостта да хванеш бика за рогата и с грешните избори, със страховете и комплексите ни, с безразсъдството да скочиш отвисоко, с любвта към ближния и към самите нас, с ралзличните ни чифтове и инчове очи.


Затова на финала и на тази, непредсказуема, вълнуваща, променлива, огнена, скокливаи пърхата Петелска пъстра година, й благодарим:


За вълнуващите срещи, за научените уроци, за споделените мигове, за дареното щастие, за незабравилото ни здраве, за това, че някой вървя до нас.
За смелостта да скочим в дълбокото и за страха да се оставим на течението, което да ни отнесе.
За любовта към враговете, даваща още сила да вървим напред, за куража да плуваме в непознати води, за топлината, с която дарявахме другите и ни завиваха те.


Беше добра ..
Независимо от пъстрината й във всичкото Всичко.


И щом след броени часове ще вдигаме наздравици за новата, щом имаме парче хляб и чаша вино на софрата си, независимо дали сами или има с кого да споделим това, в къщи или на работа, значи е била добра.
Годината.
Независимо от делничните й намигания през всичките 365 нейни дни.
И да сме й благодарни.


За Очите и Надеждата, които ни дава и даде, за да можем утре да продължим в следващата.
Която от нас зависи да е по-добра, по- плодотворна, по- светла!
Да си я опазим мирна, за да сме по-здрави и по- добри хора .. след нови 365 човешки дни.

За да прегръщаме света. И той нас!

Амин!
С благодарност към всички, с които я споделихме.

И да ни е честита новата Кафяводървенокучешка!:)))))

Много лично: