Шарени кутии с флорални мотиви са последният хит сред пушачите, основно девойки и жени, установи проверката ни в търговската мрежа в Казанлък.

Пъстрите кутии се предлагат срещу 70 стотинки почти във всички малки павилиони, в които се продават основно цигари, дъвки, вафли, химикали и и презервативи. Кутиите имат за цел да прикрият долната част на цигарените кутии, на които са лепнати страшните и грозни картини, предупреждаващи за последствията от тютюнопушенето.

След табакерите, кутиите явно не са по джоба на всеки, особено на тинейджърите в по-крехка възраст, за които цигарите са станали ежедневна потребност, картонените шарени кутии са лесна и финансово изгодна джаджа, с която да се скрият страшните картинки.

Купуват, бе лаконичният коментар на продавачка на цигари в павилион в центъра на Казанлък.

С поредната новост, приетата с презумцията да възпитава, като отвращава възпитателна мярка на еврочиновниците в Брюксел, е обречена на пореден неуспех, независимо от намеренията им стряскащите картинки да се сменят всяка година. При това с още по-стряскащи.

Като изобретателен човек, българинът бързо намери решение и на тази авангардна превантивна мярка срещу тютюнопушенето, като я замени с далеч по-евтина, при това арт идея.