Изложба "Царският некропол на тракийския град Севтополис" се открива на 28 юли, четвъртък, в София. Фотоизложбата е организирана от Министерството на културата и Община Казанлък. Откриването е от 18.00 часа в зала "Средец" в сградата културното министерство на бул. "Александър Стамболийски" 17.

Изложбата е посветена на 60-годишнината от членството на България в ЮНЕСКО и се свързва с предложението, инициирано от Община Казанлък, да се включат в Индикативната листа на организацията осем тракийски гробници от Долината като сериен обект.

Траийските гробници, чиято уникалност е представена във фотоси на изложбата,саКазанлъшка тракийска гробница; Култово-погребален комплекс в надгробна могила „Оструша”; Гробница в надгробна могила „Голяма Косматка”; Гробница в надгробна могила „Шушманец”; Гробница в надгробна могила „Голяма гола могила”, т. нар. „Грифоните”; Гробница в „Малка гола могила”, т. нар. „Хелвеция”; Гробница в надгробна могила т. нар. „Голяма Арсеналка”; Гробница в надгробна могила т. нар. „Сарафова могила” (Крън 2); Зидан гроб в надгробна могила т. нар. „Светицата”.

Исторически музей „Искра” представя експонати от колекцията на музея.