В навечерието на патронния си празник 7 декември, казанлъшкото училище, носещо името на поета Никола Йонков Вапцаров, се поздрави с напълно обновен физкултурен салон. След ремонта и обновлението на сградите на учебните заведения на територията на община Казанлък, напълно реновираният салон в училището е първият в тази посока, посочи кметът Галина Стоянова. От тази година Община Казанлък започва да заделя средства за подобрение и на спортните терени в училищата, съобщава общинският пресцентър.

Тя поздрави учениците и учителите за трудолюбието и им пожела да допускат спортните клубове, за да намират и развиват талантливите деца.

Училище „Никола Вапцаров“ в Казанлък е еталон за организация на заниманията по интереси, цитира директорът на училището Цвета Милева оценката на Регионално управление на образованието - Стара Загора, дадена преди две седмици по време на проверка на целодневната организация на учебния ден.

4 дни ще продължат тържествата в ОУ “Никола Вапцаров“ по случай 109 години от рождението на Никола Вапцаров - патрон на училището.