Футболистите на ФК “Розова долина“ излязоха на първа тренировка без своя съотборник и треньор Александър Георгиев.


Сашо направи нещо, което никой треньор в близките 20 години не успя да направи.
„Розите“ се класираха на елитното второ място и получиха предложение за „Б“ група.


Казанлъчанинът успя да върне отново запалянковците на стадиона, успя да превърне отбора в едно голямо семейство, което почти не познаваше загубата.


Отбор като „Черно море“, воден от Георги Иванов, също бе затруден пред състава на „Розите“.


С болка на сърцето и за жалост на всички фенове на казанлъшкия футбол,
в социалните мрежи Александър Георгиев написа: „Искам да ви съобщя, че от днес не съм треньор в ФК „Розова долина”, нито на мъжкия представителен тим, нито на юноши младша възраст.

През тези години сме изиграли много срещи, които са създали много спомени - ту хубави, ту лоши, но се радвам, че сме запазили човешкото между нас... Пожелавам успех на целия клуб на "Розова долина" и му благодаря за предоставената възможност! Благодаря на хората, които се интересуваха от нас и нашите успехи, които никак не бяха малко и се извинявам за нашите неуспехи, когато губехме, защото винаги можеше и повече, и повече - и от нас, и от всеки един над мен, за да имаме отбор в професионалния футбол...

Вие имате дух на победители, който се изграждаше в продължение на годините, в които бяхме заедно и се превърнахме в нещо повече от ОТБОР, а именно в едно Семейство, което живееше само да побеждава, без да мисли за личното, материалното и ежедневието си!Пожелавам успех през новия сезон, здраве и само позитивни неща.”

Новият треньор на казанлъшкия клуб официално ще бъде представен в понеделник 17.07, като до встъпването му в длъжност тренировките ще се водят от двамата капитани: Милен Христов и Атанас Апостолов, и спортния директор – Радко Калайджиев.


До момента отборът напуснаха гол-майсторът Емил Рачев, подписал с отбора на „Нефтохимик”, Григор Георгиев, който тренира с „Миньор” – Раднево. Димитър Вакавлиев и Боян Стоянов, който бе пом. треньор, също вече не са част от „Розова долина“.

За начало на новия сезон в Трета лига е обявена датата 12 август.