На официална церемония Районната колегия на Българския лекарски съюз връчи годишните си награди на изявени лекари от Стара Загора и областта. Отличията се присъждат по повод 19 октомври - Ден на българския лекар и 122 години от създаването на съсловната лекарска организация.
Наградата за цялостен принос в медицината "Лекар на годината за 2023 година" в област Стара Загора беше връчена на д-р Красимир Пейчев - дългогодишен хирург. Oт 3 години е управител на ДКЦ „Районна поликлиника” Казанлък, през което време успя да я реновира, модернизира и превърна в истинско здравно заведение на европейско ниво.
За "Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос за развитието на специалност" беше отличен специалистът по патоанатомия д-р Иван Василев. Той започва дългия си трудов стаж на лекар от 80-те години, от 1987 година е преподавател в катедра „Обща и клинична патология“ на Тракийския университет.
Завеждащият на отделението по хирургия в болница „Тракия“ проф. Александър Юлиянов и целият му екип получиха приза за "Принос в развитието и прилагането на иновативна медицина и уникални техники".
В категорията Млад лекар отличието „Ти си нашето бъдеще“ тази година беше връчено на д-р Йордан Трифонов за приноса му за учредяването на младежката секция към лекарския съюз в Стара Загора. В момента той работи като уролог в Болница „Берое“. Интересите му са насочени към безкръвните и лазерни операции.
За принос за развитие и утвърждаване на авторитета на съсловната организация е удостоен председателят на общопрактикуващите лекари в региона д-р Слави Славов. Отличието му беше присъдено от БЛС заради организирания от него протест в защита на колега, застрашен да изгуби неправомерно практиката си.