На територията на Районното полицейско управление в Казанлък и местния КАТ се провежда полицейска акция.

Това съобщи окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов на брифинг пред журналисти. Претърсват се основно служебни помещения, както и частни адреси на служителите. Към момента се претърсват десет такива адреса. Иззети са фишове, документи, компютърни конфигурации и пари.

Полицейската операция се извършва с разпореждане на Окръжна прокуратура съвместно с отдел „Вътрешна сигурност“. Работи се по хипотеза за вероятна корупционна схема на територията на КАТ-Казанлък, но не и за Организирана престъпна група /ОПР/. Всеки от разследваните към момента служители е работил сам за себеси, уточни окръжният прокурор.

Към момента няма задържани служители, но вероятно по-късно ще има, уточни окръжният прокурор, като предположи и евентуалния брой на задържаните на по-късен етап- четирима служители на КАТ.

По всяка вероятност спрямо тях ще бъде предявена наказателна отговорност

Разпитите и претърсванията, които се извършват, са в кабинетите и домовете на служители на КАТ, които са нисши по ранг, няма високостоящи.


По думите на окръжния прокурор Дичо Атанасов, който е и наблюдаващ, проверката, която в момента се извършва, е продължение на проверката, започнала от началото на годината по повод самоубийството на началника на КАТ-Казанлък Тодор Николов.

От миналата седмица разследването на смъртта на бившия шеф на КАТ в Казанлък от края на миналата година, с разпореждане на главния прокурор е иззето от Окръжната следствена служба и е възложено на Националната следствена служба.