За първи път Община Казанлък дава възможност на жителите на територията на общината да дадат своя вот за предпочитания от тях номиниран състезател, който ще грабне Наградата на публиката за Спортист на годината 2019, съобщава общинският пресцентър.

От днес, 7 януари, на официалния сайт на Община Казанлък всеки може да подкрепи своя фаворит, допринесъл за спортната слава на града на розите със своите постижения през изминалата година и да го направи №1 в избора на публиката за Спортист на 2019-а. Гласуването онлайн става на линка: https://www.kazanlak.bg/sportist19.html. То ще бъде отчитано еднократно до 14 януари, вторник, включително. Спортистът, събрал най-много гласове, ще спечели новоучредената допълнителна награда - тази на публиката, за спортни заслуги в Казанлък през изминалата година.

Извън анкетата на казанлъчани, 10–те най-добри спортисти за 2019 г., Треньор на годината, Отбор на годината и Спортист за хора с увреждания ще излъчи 11-членната комисия, определена със Заповед на кмета на Община Казанлък. Техните имена ще станат ясни по време на официалната церемония „Спортист на годината 2019“, която ще се проведе на 16 януари 2020 г.