Във връзка с провеждането на мащабните концерти на площад „Севтополис“ в петък, 2 юни, на румънската поп звезда ИННА и в събота, 3 юни, на BONEY M EXPERIENCE, в посочените дни от 18 ч. до 24 ч. движението за ППС в центъра ще бъде затворено, както следва:
- в участъка от кръстовището с бул.„23-ти Пехотен Шипченски Полк“ с ул.“Петко Стайнов“, продължението по бул.„Княз Александър Батенберг“ до кръстовището с ул.“Йордан Стателов“;
- Бул.“Розова долина“ от кръстовището с бул.„23-ти Пехотен Шипченски Полк“ до ул.“Цар Иван Шишман“.
На празничния неделен ден, 4 юни, във връзка с провеждането на кулминационния ритуал „Розобер“, част от Празник на розата 2023 г., организиран от Община Казанлък, се въвежда временно ограничение за транзитно преминаващи МПС, включително спиране на движението по път I – 5 / Е – 85 в участъка гр.Шипка – гр. Казанлък в двете посоки, за времето от 8 часа до 11 часа.
Движението в района ще бъде възстановено не по-късно от 11:30 часа в неделя преди обяд.
Транзитният транспортен поток в двете посоки ще бъде пренасочван през третокласен път III-5601 гр.Шипка – с.Дунавци и първокласен път I-6 с.Дунавци – гр.Казанлък.
В центъра на Казанлък за провеждане на празничното шествие от 8 ч. до 15 ч. ще бъдат затворени за движение на ППС-та централните булеварди „23-ти Пехотен Шипченски Полк “ и бул.„Княз Александър Батенберг” в Казанлък, както следва:
- от кръстовището на бул.„ 23-ти Пехотен Шипченски Полк “ и ул.„Александър С. Пушкин“ (Абаята) до кръстовището на бул.„Княз Александър Батенберг” и бул.„ Никола Петков” (до ЛИДЛ).
Създадената по този начин организация на движението ще бъде осъществена под контрола на РУ „Полиция“ – Казанлък и сектор „Пътна Полиция-КАТ” при ОД на МВР – Стара Загора.