Окръжна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем и задържа 20-годишен мъж за опит за убийство на разследващ полицай в гр. Казанлък

На 10 октомври 2023 г., Окръжна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем С.М., на 20 г., за това, че на 9 октомври 2023 г. в гр. Казанлък е направил опит умишлено да умъртви разследващ полицай, като опитът е останал недовършен по независещи от дееца причини – престъпление по чл. 116 ал.2 пр. 5 вр. чл. 115 ал. 18, ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщиха от Апелативна прокуратура - Пловдив.
На 9 октомври 2023 г. в гр. Казанлък, област Стара Загора, двама полицаи посетили адрес - къща, където трябвало да призоват лице по досъдебно производство. Около тях се събрали множество хора от квартала, последвала размяна на реплики. В това време С.М., за когото не била призовката, нанесъл прободна рана с нож на единия от служителите на МВР. Пострадалият е бил настанен в болница.

Обвиняемият С.М. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.