Прокуратурата поиска задържане под стража за съпротива срещу полицаи

Районна прокуратура-Казанлък внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама мъже, привлечени като обвиняеми за хулиганство,

Районна прокуратура-Казанлък внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ш.А., на 37 г., и Е.Ч., на 24 г., привлечени като обвиняеми за това, че извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи неуважение към обществото, съобщава пресцентърът на Апелативна прокуратура - Пловдив. Деянието на двамата е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред, и се отличава с изключителен цинизъм и дързост – престъпление по Наказателния кодекс. Спрямо Ш.А. и Е.Ч. са образувани две отделни досъдебни производства.

До момента е установено, че на 28 октомври 2018 г. двамата са извършили непристойни действия и са оказали съпротива спрямо полицейски служители, които били повикани във връзка с получен сигнал за незаконни състезания с каруци между казанлъшите села Черганово и Овощник. Обвиняемият Е.Ч. е напуснал местопроизшествието, като се е укрил и впоследствие сам се е предал пред органите на полицията на 29 октомври 2018 г. По делото са разпитани свидетели, назначени експертизи, от чиито заключения зависи прецизиране на обвинението и др.

Предстои Районен съд-Казанлък да насрочи заседания по искането на Прокуратурата.