Прокуратурата иска задържане под стража за мъж, предложил подкуп на полицейски служители

Окръжна прокуратура-Стара Загора образува бързо досъдебно производство срещу С.В. за това, че на 14 април 2016 г. на пътя между гр. Бургас – гр. София, до бензиностанция, намираща се югозападно от гр. Гурково, е предложил подкуп – сумата от 400 евро на длъжностни лица полицейски орган – ст. полицай Н.Г. и младши автоконтрольор Д.Й. – престъпление по чл. 304а, предложение първо от Наказателния кодекс.


По делото е извършен личен обиск, разпитани са свидетели. Иззети са веществени доказателства.
На 15 април 2016 год. С.В. е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 304а, предложение първо от Наказателния кодекс и с постановление на Окръжна прокуратура – Стара Загора е задържан за срок от 72 часа.


Днес, 18 април 2016 г., Окръжна прокуратура – Стара Загора, ще внесе искане в Окръжен съд – Стара Загора, за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо С.В.


Установено е, че сумата от по 200 евро за всеки един от полицейските служители е била предложена, за да не бъде извършена проверка по установяване на самоличността на С.В. и за да не бъде изпълнена принудителната мярка „принудително довеждане”, взета спрямо него предвид, че същият е бил обявен за общодържавно издирване по водено срещу него досъдебно производство в РУ на МВР - Дупница. С.В. е многократно осъждан.