Продължава победната серия на 8-годишния Симеон Дичев

Осемгодишният Симеон Дичев от Шахматен клуб „Казанлък 21” с треньор и ръководител Петранка Драганова спечели поредния си медал при децата до 8-годишна възраст, в традиционния турнир по шахмат „Морско конче”. Младата ни надежда в шаха този път завоюва сребърен медал и второ място в своята група, но буквално на „косъм се размина“ със златото. През целия турнир той водеше, но малшанс в последния момент му попречи да се класира първи и да грабне напълно заслужено златния медал. Това коментира треньорката на момчето Петранка Драганова, която, за съжаление, е следила играта на своите състезатели от далеч. Финансови причини са попречили на казанлъшката легенда в шахмата да придружи възпитаниците си от ШК „Казанлък 21“ до Варна, където се е провел турнирът. Липсата на нейните насоки и съвети, подкрепата и куражът от личното й присъствие са се отразили на резултатите на момчетата от казанлъшкия отбор.


10-годишният Стоян Христов и 14-годишният Радослав Бръцков са се представили добре, но под възможностите си. Въпреки това, Драганова смята, че и за двамата това е един ценен урок – да се нахъсват повече, независимо от обстоятелствата, и да вярват повече в собствените си сили.
„Новобранецът“ в клуба – 8-годишният Божидар Петков, който за първи път участва в толкова силен турнир, е спечелил две точки, което, според Драганова е добър знак за бъдещи, много по-успешни класирания на момчето.


Турнирът „Морско конче“ се проведе от 27 август до 2 септември в „Спорт палас“ в морската столица. Участваха деца от цялата страна.


За казанлъшкия талант Симеон Дичев среброто от Варна е третият медал за това лято. През юни т.г. Симеон Дичев се завърна в Казанлък със златен медал от 11-ото издание на турнира „Тракийско конче” в Стара Загора. В средата на м. август Симеон спечели златен медал в шахматния турнир „Първомай ‘2017” при децата до 8-годишна възраст. Симеон тренира от 2 години при Петранка Драганова. На 15 септември ще тръгне във втори клас на ОУ ,,Д-р Петър Берон" в село Овощник.