Премиер и кмет режат лентата на новия Музей на розата?


Премиерът на България Бойко Борисов и кметът на Казанлък ще прережат лентата на новия Музей на розата в Казанлък, тази неделя, 5 юни, научи zakazanlak.bg от свои източници. Информацията към момента не е потвърдена официално от Община Казанлък.

По всички напреднали приготовления и суетнята около изградения вече Музей на розата в парк "Розариум" в града обаче личи, че най- вероятно гост от най- висок ранг ще пристигне за прерязването на лентата. Очакването е логично, на фона на разпространената вече информация, че на практика на два пъти, с два транша, правителството отпусна средства в размер общо на 1 млн. лева за построяването на сградата, в рамките на година, като по този начин на практика се осъществи и обещанието на кмета на общината Галина Стоянова от миналогодишния Празник на розата .За нова сграда на Музея на розата в Казанлък кметът Стоянова заговори още в началото на своя мандат, като превърна това в един от акцентите на своята работа и политика по отношение на привличането на туристи в града и района и превръщането на Розовата долина и Празника на розата в световна спирка за културно-исторически туризъм.

Ако премиерът Борисов уважи поканата на общинската власт за присъствие на церемонията, това ще е второто му на практика идване в Казанлък и по-специално рязането на ленти в парк "Розариум", където преди почти две години също той, заедно с министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, вътрешният министър тогава Цветан Цветанов и кмета на Казанлък Галина Стоянова, в навечерието на парламентарните избори откри обновения едноименен парк.


Церемонията по откриването е предвидена за 11 часа, непосредствено преди празничното карнавално шествие по централните улици на Казанлък.