По инициатива на представителството на Съюза на българските художници в Стара Загора, в изложбена зала „Любор Байер“, ще се състои среща с д-р Пламен Петров – директор на Художествена галерия в Казанлък. Събитието е отворено за всички желаещи да се запознаят с детайли от работата на д-р Пламен Петров и на неговия екип.
То е на 21 декември (сряда), от 18 часа, и ще представи дейността на галерията през изминалата година. По време на срещата със старозагорската общественост д-р Пламен Петров ще очертае посоката на поверената му творческа институция за идните месеци, както и ще сподели опита си за осъвременяването на фондохранилището. Той ще разкаже и за множеството трудности, през които екипът премина през 2022-а, сред които бе и свалянето на изложбата „Другият натюрморт“, която ще бъде показана през февруари в Стара Загора.
Ще стане въпрос още и за изложбите по повод 125-годишнината от рождението на Иван Милев в Рим и Виена, изложбата „Преди картината“ посветена на 115-годишнината от рождението на Ненко Балкански във Варшава, Полша, както и за изложбите на Мариела Гемишева в пространствата на галерията, графичните изложби на Иван Нинов и Веселин Дамянов и други.