С нова предколедна подстрижка на част от екстериорното пространство се поздравиха тази сутрин работещите в трите културни института в Казанлък - Историческия музей, Художествената галерия и Музея на фотографията.


В застланото с каменни плочи пространство, разположено едно ниво по-ниско от уличната мрежа, по пътя към Музея на фотографията и към Лапидариума, от години до стената е засадена ниска зелена растителност. Общо взето, неоформена, растяща като лошо поддържана коса.


С намерение растителността да бъде подходящо подстригана и да й се придаде завършен вид, част от нея е била орязана от служители по озеленяването. В случая обаче добрите намерения са се покрили с лошо изпълнение. Корени стърчат кастрени - недокастрени, а отрязаните стръкове са захвърлени до стената. Гледката не е привлекателна, въпреки желанието да се постигне положителен ефeкт.


Е, ще се наложи „майсторите” да се върнат отново и да си свършат работата както трябва. Защото мястото е представително, а разликата в нивата позволява да се разгърне фантазията в ландшафтното оформление, за да се превърне в красиво оформена и привлекателна част от градската среда, където природата умело се е „настанила”.Иначе, в града вече започна подготовката за коледната украса, връзват се лампички по дървета, а пързалката вече се разстила на площада. Тя ще бъде по-голяма от миналогодишната, по-атрактивна и с тренажори за тези, които не смеят да се пуснат върху леда.