Предварителната програма на Празници в долината на тракийските царе 2022 вече е публикувана на официалната страница на Община Казанлък.
Наред с традиционните събития като връчване на наградата на името на проф. Александър Фол, научната конференция, посветена на тракийската култура, бодиарт, неделно матине и музикално влакче, публиката ще може да се наслади отново на магичните оперни вечери на открито на брега на язовир „Копринка“, организирани съвместно с Държавна опера Стара Загора. На 1 септември, на откритата сцена представят „Хубавата Елена“, на следващата вечер е „Кармен“. На 3 септември е концертът, който ще дирижира Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан. Той ще бъде в две части – първата е „Тържествена увертюра 1812“ от Чайковски, а втората е ораторията „Моление“ от Найден Андреев.
Изцяло по нов начин ще бъде организирано търговското изложение на вина, деликатеси и напитки от Тракийската долина „Празници на тракийското вино и винена култура“. То ще има съвсем нова визия и ще бъде разгърнато в по-голям мащаб.
В последните дни на август и първите на месец септември ще се проведат редица събития с фокус към най-малките както с ателиета в сферата на изкуството, така и с голямо внимание към необятния свят на книгите за малки и големи. Освен лекции, беседи и изложби, ценителите на хубавата музика ще имат възможност да посетят разнообразните събития на ДЖАЗ ФЕСТ 2022. Във феста са включени разнообразни събития, включително фотоизложба, лектория за джаза и специална програма за децата.
На 27 август ще се проведе Втория национален конкурс „Поети с китара“. На 29 август се открива изложбата, посветена на 120-годишнината от рождението на Васил Бараков, под патронажа на Министерството на културата.
В програмата се включват всички културни институции в града – ИМ „Искра“, общинската библиотека, Музеят на фотографията, Литературно-художественият музей „Чудомир“, Художествената галерия.