Екипът на ЦРОО обяви, че цената на членската карта за риболов на язовир „Копринка“ ще бъде повишена. Решението е взето на среща на управителния съвет на ЦРОО Копринка, а новите цени влизат в сила от 1 февруари.

С 10 лв. по-скъпа ще бъде членската карта - от 30 лв. се вдига 40лв. За пенсионери и хора с ТЕЛК решение, цената става от 15 л на 20 лв. За деца до 14 години достъпът до водоема остава безплатен, но те задължително трябва да бъдат с придружител. За деца от 14 до 18 години също картата става от 20 лв., като при тях повишението е с 5 лв.
Като причина за повишаването на цената на членската карта, от ЦРОО посочват нарастващата инфлация във всички сектори.

„За да се полагат качествени грижи и постоянни денонощни проверки се изисква доста средства и време, което струва страшно много и се наложи да прибегнем до леко увеличение. Всеки, който посещава язовира вижда, че резултатите от охраната са видими, и че всеки един от нас отделя от времето си, за да полага грижи за опазването на язовира. Популацията на всеки един вид риба е нараснала многократни и с общи усилия след още 2 години ще е още по- добре", допълват от рибарското сдружение.