Писателят Димитър Никленов чества 70

На 23 октомври от 17.30 часа в Културно-информационния център на ул. "Искра" 4 писателят Димитър Никленов събира приятели, почитатели и съграждани по случай своята 70-а годишнина. Ще участват актьорите Светла Тодорова и Иво Йончев, а рожденикът има много за разказване...

Димитър Никленов е роден през 1949 г. в с. Црънча, Пазарджишка община. Той е автор на десетки книги за деца, сценарии за телевизионни филми, излъчени по БНТ, радиопиеси и драматизирани приказки за БНР и Радио Стара Загора. Негови пиеси за деца са поставяни в куклените театри на Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали, Пазарджик, Търговище и др.


Приказки и пиеси на автора са превеждани на персийски, английски, испански, турски, руски и в Македония. Член е на Съюза на българските писатели.

Председател е на СНЦ „Вишнев цвят“–Казанлък, основател на Празниците на цъфналите вишни - Казанлък. Ръководител е на клуб „Млад писател“ и вестник „Teen ‘s paper“ при НЧ “Родина“.

Носител е на наши и международни награди.

Лауреат е на ХІV Национален конкурс за детска литература „Петя Караколева“, който се организира от Съюза на българските писатели и Община Кърджали.

Живее в Казанлък