Пет спектакъла представят казанлъшките театрали през май Пет спектакъла ще представят артистите от театър „Любомир Кабакчиев“ през май на сцена в Казанлък.
„Любов по чумаво време“ е първото заглавие от афиша, което ще бъде играно на 2 май. Режисьор е Светлин Иванов, участват актьорите Беатрис Благоева, Георги Атанасов, Георги Георгиев, Десислава Вулева, Димитър Гавраилов, Ивелина Павлова, Ирена Дунавска, Мара Бонева, Милен Вангелов, Николай Йорданов, Олена Шидерова, Петър Петров, Яна Божанин. Пиесата разкрива любови, омрази, компромиси, предателства, срещата със смъртта, която върви ръка за ръка с любовта и красотата. Тази любима за Йовков тема озарява като светкавица чумното време, за да ни разтърси в своеобразен катарзис. Сюжетът е от Йовковите „Старопланински легенди“.
На 9 май е представлението на „Вълчо от приказките“, чийто постановчик е Димитър Гавраилов.
На 12 май и на 26 май на сцената представят „Часове“ – режисьор е Ивет Лазарова-Торосян, сценографията е на Виктория Андрекова, а музиката е дело на Владимир Джанбазов.
На 19 май представят „Палечка“, по едноименната приказка на Ханс Кристиян Андерсен, като постановчик е отново Димитър Гавраилов.
На 30 май отново ще бъде показан спектакълът „Марко Тотев в живи картини“, което бе и първото премиерно заглавие в репертоара на казанлъшките театрали. Пиесата бе показана за първи път по време на Чудомировите празници. Режисьор е Николай Гундеров. Всички постановки ще се играят на сцена „Любомир Кабакчиев“.