"Пет години "Ателието и приятели" празнува с изкуство и рок

40 художници от цялата страна, подреждат днес над 50 свои творби в чест на Петия рожден ден на арт галерия „Ателието“ в Казанлък. Уникалната експозиция, в която събират общи очи и творчески маниер едни от най- известите и авангардни съвременни български художници е под името „5 години „Ателието“ и приятели“.

Всички участници в изложбата тази вечер, са предлагали свои творби в галерията на Ваня Запрянова и Росен Дончев в Казанлък за времето от нейното създаване до днес, или са участвали в общи експозиции. Част от авторите в изложбата са бивши възпитаници на казанлъшката художествена гимназия, други са преподаватели и творчески съратници на двамата казанлъшки творци.

В изложбата са подредени творби на домакините Ваня Запрянова и Росен Дончев, както и на техни приятели, сред които: отишлия си преди два месеца от света акад. Румен Скорчев, на проф. Димитър Чалъков, проф. Иван Кънчев. Сред участниците са Милко Божков, Ганчо Карабаджаков, Цветан Колев, Валентина Лапчева, Цветан Казанджийски и други. Част от творбите в днешната експозиция са непоказвани до момента.
Откриването на „Ателието и приятели“ е от 17,30 часа в изложбената зала на Информационния център в Казанлък, на „Искра“ 4.
Домакините на артсъбитието Ваня Запрянова и Росен Дончев ще посрещнат гостите си и със своеобразен рок концерт, с песни от 70-те години. Като сбъдната мечта определят двамата днешния си творчески рожден ден