По традиция, членовете на Общински пенсионерски клуб „Розова долина“ отбелязаха Трифон Зарезан с богата художествена програма. Зарязването на лозите има централна роля в ритуала, която този път изпълни Тодор Иванов. Тематично свързани със събитието песни изпълни групата за обработен фолклор „Еделвайс“ с ръководител Величка Димитрова. В художествената програма се включиха и танцьорите от клубната формация „Здраве“. В конкурса за най-добро домашно вино се включиха четирима членове на клуба. Компетентно жури оцени майсторлъка им, като този път даде еднакъв брой точки на кандидатите, които си разпределиха по равно определената парична награда. Разбира се, за над 90-те гости на празника имаше и празничен обяд.


„В дейностите на пенсионерски клуб „Розова долина“ вземат активно участие около 180 души. Повечето от тях са арсеналци“, сподели председателят Стефка Станчева. Освен групите „Еделвайс“ и „Здраве“, в клуба има още певчески състав за стари градски и възрожденски песни „Хармония“, туристическа и читателска група „Слово“.

„Базата ни е отворена ежедневно, участваме в много конкурси и събори за самодейци, организираме екскурзии. Благодарни сме на подкрепата на местната коалиция „Алтернативата на гражданите“, които винаги са ни помагали по различни поводи. През миналата година те ни осигуриха транспорта при посещението на нашите членове в Асеновград, Бачковския и Арaповския манастири, и ни подариха нов телевизор за клубната база“, допълни Стефка Станчева.