Отвориха част от пътищата в община Казанлък

Пътят Казанлък – Дунавци е отворен, пътят Казанлък – Енина – Долно Изворово е проходим при тежки условия, тъй като все още духа много силен вятър в тази част, работи се за отваряне и на пътя към Горно Изворово, където има голямо снегонавяване, съобщи заместник-кметът на община Казанлък Даниела Коева. Фирмата, която работи по снегопочистването на четвъртокласните пътища на територията на община Казанлък, е „Промакс“.

Продължава работата по снегопочистването на пътя Крън - Хаджи Димитрово - Шейново, пътният участък към Ясеново все още е затворен. Пътят Дунавци - Крън - Шипка също е затворен. Остава затворен и Проходът "Шипка".

В град Казанлък за почистването и поддържането на пътната инфраструктура при зимни условия отговаря Общинското предприятие „Комунална дейност и поддръжка на пътната инфраструктура“. Към момента пътните артерии са почистени. Работата на екипи от предприятието е започнала още през нощта в 01.30 часа и в 6.00 часа тази сутрин са почистени пътните артерии и са отстранени падналите от силния вятър клони, дървета, една лампа от уличното осветление и една секция на светофарната уредба, съобщи директорът на предприятието Теменужка Люцканова. Тя благодари на целия си екип, който се е включил в почистването от снега и падналите предмети и който продължава да е по работните си места.