На 36 години е, зодия „Водолей“. Обича автомобилите откакто се помни. Учи „Автомобили и мотокари“ в Професионалната гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт, след което завършва висше образование в Техническия университет в Габрово. За известно време работи в автосервиз, а от 6 години е в МВР. Първият полицай в рода, но няма да е последният – 9-годишният му син Теодор твърдо иска да върви по стъпките на своя татко. Още повече, че младши автоконтрольор Пламен Ноев стана отличник на пътната полиция в Казанлък. На Националния конкурс „Пътен полицай на 2016 година“, който се проведе през изминалия уикенд в Хасково, той спечели първо място в състезанието по теоретична подготовка в оспорвана борба с най-добрите пътни полицаи от 28-те областни дирекции на МВР в България. За първото шестмесечие на 2016 година той показва и най-добрите резултати по констатирани нарушения сред служителите от група "Пътен контрол" при РУ "Полиция" - Казанлък.


Наблюденията на пътния полицай са, че все повече и по-големи инциденти се случват по пътищата, което се дължи на бързите автомобили, на непремерено високите скорости, на младите и неопитни водачи, на шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества. Обикновено нарушителите са или много млади и самонадеяни хора, или прекалено възрастни със слаби реакции. Нашата работа е трудна – от една страна санкционираме нарушителите, а от друга – с действията си искаме да предпазим хората от пътно-транспортни произшествия и нещастни инциденти. Ежедневно поемаме негативи – повечето водачи, които спираме, спорят с нас, не си признават нарушенията, но има и такива, които водят диалог или просто приемат ситуацията. „Имам и няколко задържани лица за опит за подкуп – споделя Пламен Ноев. - Последният случай е с мъж, който шофираше след солидна употреба на алкохол и смяташе, че така може да се измъкне от закона."


Напрежение и стрес бележат ежедневието на пътните полицаи, но истински страшно е при катастрофите с пострадали или загинали хора, като най-тежко се приемат случаите с пострадали деца, казва още младият служител. Всъщност, с това никога не можеш да свикнеш и гледката остава в съзнанието ти за цял живот. Затова той много активно работи по превенцията на пътно-транспортни произшествия и смята, че с налаганите административни наказания се цели хората да осмислят своето поведение на пътя, да станат много по-отговорни и по-внимателни, когато седнат зад волана.


Пламен е фен на автомобилните състезания, но винаги шофира под ограничителната скорост. „Хонда“ е любимата му марка автомобили. Има мотоциклет, но все по-рядко го изкарва от гаража. Бори стреса с риболов в малкото свободно време, което му остава. Въпреки напрежението, харесва работата си и е много благодарен на колегите и началниците си в Районно управление „Полиция“ – Казанлък, които го подкрепят и благодарение на които е постигнал успехи. Що се отнася до бъдещето – ще работи за професионалното си и кариерно развитие, а в личен план – мечтае за голяма къща с хубав двор.