Отиде си талантлив учител

Казанлъшката ППМГ „Никола Обрешков“ скърби.

Едва на 54 години ни напусна учителят, приятелят, човекът, който „изгаряше“ в работата си. Дали в салона по физическо, първо на ОУ „Георги Кирков“, после в Математическата казанлъшка гимназия, или на игрището, в спортните зали, между забързаното ежедневие и десетките отговорности на гърба си, той съумяваше да намери добрия тон и да дава пример. Самият се превърна в пример за десетките деца, които изучи – за отговорно поведение, дисциплина, здравословни навици и жажда за успех.

Дълги години Кръстьо Кръстев бе част от треньорския екип на Волейболен клуб „Казанлък“, успял да изведе юношеските ни състави до участие на финали в държавните първенства и с принос за училищните отбори, спечелили през годините призови места за Община Казанлък от ученическите игри.

Сред възпитаниците на Кръстьо Кръстев бе и националът Веско Семерджиев с участие в мачовете на националните юношески гарнитури.


Прощаването с Кръстьо Кръстев ще бъде в събота, 10 ноември, от 12:30 часа в храма „Успение Богородично“ в Казанлък.

Впамет на починалия любим учител негови възпитаници организират в памет на своя учител волейболен мач
Събитието е в неделя, от 19.00 часа, в спортната зала „Багира“.

Именно тук, в едни по-ранни години, Кръстев научи признателните момчетата на първите стъпки във волейбола. И не само…Много от съставите при юношеските гарнитури, които преминаваха през ситата на държавните първенства, имаха възможността да се докоснат до голямата игра и висшата класа, благодарение на положените усилия в залата и огромния заряд за успех, зад който стояха треньор и клуб с десетилетна история.


Организатори на събитието в неделя са Димитър Милев и Александър Грудев.