От „Откраднат живот“ връщат инвентара на старозагорска болница

„Днес получихме обратно цял камион с инвентар, който Болница „Тракия“ беше предоставила за снимките на сериала „Откраднат живот“ по време на всичките му сезони“, съобщават на Фейсбук страницата на реномираното старозагорско лечебно заведение. И със светло чувство за хумор, напук на хладното време и мрачните новини, допълват: „Липсват някои хирургически инструменти. Дано не са останали в пациентите.“

Болница "Тракия" беше един от спонсорите и поддръжниците на идеята за телевизионна продукция, посветена на лекарската професия, на професията на медицинските сестри, на взаимоотношенията между тях и пациентите. След като снимките на сериала приключиха на 3 март 2021 година, предоставеното болнично оборудване се връща обратно в Стара Загора.

Сериалът „Откраднат живот“ е първата медицинска драма в България и е създаден по всички правила на жанра. Осъществява се от екипа на „Дрийм Тийм Филмс“. Първият епизод е излъчен на 8 март 2016 година. На 20 май 2021 година е финалът. Сериалът включва 11 сезона и 507 епизода.

Освен популярни имена от българското кино и българския театър, във филма взимат участие и над 1000 души в епизодични роли - лекари и пациенти, а сложните медицински казуси надхвърлят 300. В епизодите участват артисти от всички поколения и възрасти – както деца, така и актьори доайени.

Гласовете на феновете на сериала - 10 608 гласували за него, му донасят Първа награда в категория „Тв Сериали“ сред продукциите на медията в първите Награди „NOVA подкрепя българските филми“ 2018.