От новата "Трибуна"

"Тези дни са трудни за всички ни. Неизвестността винаги плаши. На изпитание днес е разумът на всеки един от нас: да проумеем ситуацията, да предприемем необходимите мерки за предпазване на себе си, близки и околни, да се съобразим с наложените ограничения на национално ниво."

Това казва в разпространеното си Обръщение към жителите на общините Казанлък, Мъглиж и Стара Загора, генералният директор на "Арсенал" АД и Почетен граждани на Казанлък Николай Ибушев. Обръщението е публикувано в новия брой на вестника, който чете Казанлък - "Трибуна Арсенал".

Обръщението е по повод спирането на работата в дружеството, поради необходимостта от опазване на живота и здравето на работещите от разпространението на пандемията COVID-19 и обявеното извънредно положение в цялата страна.

Николай Ибушев определя това решение като "изключително трудно, високоотговорно и безалтернативно".

От новия брой на "Трибуната", който заради преустановената временно работа в дружеството, ще може да намерите в големите търговски вериги на Казанлък - "Казанлък" АД, магазините на КООП на малкото площадче и зад Пощата, магазин Билла, строителните хипермакети "Багира" и "Нюанс", магазин Дундакови, както и в ДК "Арсенал" и населените места от община Казанлък.

В новата "Трибуна" ще може да прочете още:

Интересни спомени от едни други времена за казанлъшката оръжейна на бившия неин директор и два мандата кмет на община Казанлък Стефан Дамянов:

ценни съвети за парите ни и финансовото ни поведение в трудни времена, като ситуацията, в която сме в момента от Албена Петрова- директор на Алианц България- Бизнесцентър Казанлък Албена Петрова, която е член на групата "Алтернативата на гражданите".

Кое е мъжкото момиче, при това с интересна лична история, дошло от Русия в "Арсенал", където почти 40 години вече гради своята забележителна професионална история, ще научите от страниците на изданието.

Акцент този път в него е и специалният Информационен бюлетин на пандемията, принудила хората по цял свят да стоят у дома - COVID-19.

Какво представлява, какви са симптомите му, как можем да си помогнем и какво да правим при съмнение, както и полезни телефонни номера за помощ.

Бюлетинът е изготвен от Оперативния щаб, сформиран в "Арсенал" за превенция и въвеждане на мерки, с цел намаляване на риска от разпространение на коронавируса.

В изданието ще намерите още интересни четива: специална среща с единствения българин, намерил място в престижната световна класация на пророците - Божидар Караджов, както и историята на българския лекар, Димитър Пасков, известен като Спасителят на децата от страшно заболяване, заради неговото откритие в борбата срещу детския паралич- лекарството нивалин.

Тези и още полезни информации ще откриете в новия брой на вестника, който чете Казанлък - "Трибуна Арсенал".

Онлайн изданието може да прочетете ТУК: https://www.zakazanlak.bg/archive/228.pdf