Още казанлъшки пианисти с награди

На V Международен клавирен конкурс ,,Андрей Стоянов“ за любители в София, който се проведе през изминалия уикенд, малките пианистки на клавирния педагог Мариана Мъгева спечелиха три бронзови медала. Трите момичета от Школата по пиано при НЧ ,,Възродена искра - 2000“ участваха в конкурса като солисти и в клавирен дует.

Даниела Калчева свири във втора възрастова група и спечели бронзов медал. Валентина Тояганова бе отличена с два медала - като солист и в дуетно изпълнение с Антония Хърлева. В групата, в която се състезаваше Антония, имаше голяма конкуренция и тя получи поощрителна награда като солист и бронз за клавирния дует с Валентина Тояганова. Трите момичета са ученички в СУ „Екзарх Антим I“.

Международното жури бе с председател проф. Ружка Чакърова; проф. Евгения Смеонова; Маркус Праузе – Виена, Австрия; Жанина Билич – Загреб, Хърватска; Галина Димова – Пафос, Кипър.


Школата по пиано и забавна песен към НЧ „В ъзродена Искра – 2000“ ще изнесе Коледен концерт на 15 декември от 11.00 часа в ЛХМ „Чудомир“.