Близо 12 000 лева набра благотворителен бал за финала на кампанията „И аз съм дете от твоя град” , проведен в събота вечер в Казанлък. Кампанията бе организирана от фондация "Сийдър", управляваща жилищата от семеен тип и Община Казанлък.

Целта на вечерта бе набиране на средства за децата и младежите със и без увреждания, живеещи в семейните къщички в Казанлък.

Общата сума, набрана за каузата до момента е 19 хиляди лева.

Групата "Експерти за Казанлък" в Общинския съвет на града, подкрепи кампанията с 500 лева.

„Благодарим ви, че сте тук за нас!“, така главните герои на вечерта – децата от къщичките, отправиха своя поздрав към всички гости и представиха кратка, но много динамична празнична програма с песни и танци.
През цялата вечер организаторите се погрижиха да забавляват своите гости. Приятното настроение поддържаше чаровният Пейо Филипов, познат като „Пощальонът“ от популярно Тв предаване.

Фондация „Сийдър” управлява 3 къщи от семеен тип и едно защитено жилище в Казанлък. В тях живеят общо 44 деца и младежи без родителска грижа. 31 от децата са с увреждания. Средствата за тяхната издръжка, които държавата отпуска, достигат едва за най-основните нужди на децата като храна, отопление и малък екип от терапевти. С кампанията и благотворителния бал организаторите искаха да наберат сумата за дофинансиране на издръжката на поне една къща, което се равнява на сумата от 26 695 лв.Официален спонсор на благотворителния бал е „М+С Хидравлик“АД. Вечерта бе организирана с любезното съдействие на Търговско-промишлена палата - Казанлък, „Ротари клуб“ - Казанлък.


Набирането на средства за издръжка на децата в къщичките от семеен тип продължава: Желаещите да ги подкрепят може да сторят това и чрезлично или фирмено дарение или е SMS с текст на латиница DMS DETE на номeр 17 777 за всички абонати на Telenor, MTel и Vivacom.
Цената на 1 SMS е 1 лв за абонати на трите мобилни оператора. Върху нея не се начислява ДДС. За потребители на предплатени услуги цената на 1 SMS е 1,20 лв. с ДДС.

Фондация "Сийдър"