Обраха нагло гостенка на храма в Шипка

Нагло е била обрана 38 годишна жена от град Добрич, посетила храм- паметника "Рождество Христово" в Шипка.

Жената е заявила в Полицията в Казанлък, че в рамките на половин час, от 12.00 ч. до 12.30 ч. на 14.04.2017 г. неизвестен извършител, чрез използване на неустановено техническо средство, е проникнал в личния ѝ автомобил "Хюндай", който е бил паркиран в близост до храм-паметника в гр. Шипка, и е отнел дамска чанта, съдържаща сумата от около 1000 лева, документи, дебитни и кредитни карти, златен пръстен и ключове.

Малко по-късно жената е получила известие на мобилния си телефон, че са извършени две тегления на суми от по 400 лева от кредитната ѝ карта.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.195, ал.1, т.4 от НК.


При друг инцидент, 55 годишен мъж от Горно Черковище е пострадал, след като е блъснат от автомобил на свой 33 годишен неправоспособен съселянин в селото, който изгубил контрол над автомобила, който навлязъл в лентата за насрещно движение. След тестване с дрегер е установено, че 33 годишен неправоспособен водач е с 2,39 промила алкохол Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 2,39 промила. Мъжът е задържан е в РУ - Казанлък за срок до 24 часа. Извършен е оглед на местопроизшествието и е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.1 от НК.

В резултата на удара 55 годишният мъж е с комоцио, счупване на кост на дясна ключица и счупено ребро. Настанен е залечение в МБАЛ – Казанлък, без опасност за живота.