В Казанлък се проведе заключителното военно-приложно състезание, в което участваха ученици от пет гимназии в града. Децата, разделени на шест отбора по седем състезатели, се надпреварваха в няколко дисциплини - преодоляване на единна пътека с препятствия, непълно разглобяване и сглобяване на автомат „Калашников” и оказване на първа медицинска долекарска помощ на пострадал.

В крайното комплексно класиране първо място завоюва отборът на Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт, на второ и трето място се класираха отборите на Професионална гимназия „Иван Хаджиенов”. Четвърти станаха представителите на Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм, а на пето и шесто се класираха съответно СУ „Екзарх Антим І" и за ПХГ „Св.св. Кирил и Методий".Състезанието между казанлъшките ученици започна с тържествено издигане на националното знаме и приемане на строя от членове на „Клуб приятели на армията” от командира на 61-ва Стрямска механизирана бригада бриг. ген. Деян Дешков. Надпреварата се провежда за втора поредна година. Главните сержанти на формированията от бригадата заедно с председателя на клуба Бедрос Азинян съблюдаваха и оценяваха представянето на участниците по предварително обявен регламент и утвърдени критерии. Благодарение на техните усилия като ментори на учениците по време на провежданите през годината занятия, всички отбори се представиха достойно.

Бригаден генерал Деян Дешков награди отличилите се състезатели, като подчерта, че подобни инициативи спомагат за изграждане на физическа издръжливост, дисциплинираност и патриотизъм. Той не пропусна да насърчи всички да се стремят към нови постижения и отбеляза, че би се гордял да приеме всеки един от тях, който реши да търси реализация в редиците на Българската армия.