С близо 1100 нови дървета – иглолистни, широколистни, екзотични, както и с цветни храсти, се освежава голяма част от централната част на „Арсенал“.
Това съобщи главният архитект на фирмата Георги Костадинов.
Изготвен е и специален проект за новото озеленяване, чиято цел е да се подменят старите и болни дървета с нови, да се увеличи зелената площ на територията на фирмата и да се създаде по-красива и уютна външна среда за всички работещи.


Японски вишни, брези, магнолии, кедри, липи, червени и сребърни ели, туи и различни екзотични храсти и дървета ще освежават арсеналските паркове. Облагородителните и озеленителни дейности вече са почти на финала.


По цялото протежение от сградата на Главна дирекция към транспортния портал на „Арсенал“, пред всички основни административни входове и места за отдих, вече са оформени зелени кътове с нови дървета и зелени храсти. Предстои да се оформи и зелен пояс от туи зад паметника на Фридрих Енгелс, подменят се и старите дървета в парка пред фирмения музей, както и в района около сградите на детската градина и централния стол. Създават се и нови цветни алеи.


Изцяло нови зелени кътове се оформят и пред сградата на Главна дирекция, където се създават три отделни арт кашпи със зелена растителност.
Там, където е необходимо, се изгражда и система за напояване. Плановете на ръководството на „Арсенал“ са поетапно да се подменят старите и сухи дървета с нова растителност и нови видове зеленина на територията на цялата фирма.